ילד בן 3.5 שנים שעדיין מתעורר פעם, פעמיים בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

10/01/2018 | 09:00 | מאת: אלה

שלום. הבן שלי בן 3.5 שנים, ועדיין מתעורר בלילות. אתן קצת רקע. הנקתי אותו עד גיל שנה ו8 חודשים. בכל התקופה הזאת הוא ישן איתי במיטה, כיוון שהתעורר הרבה פעמים להנקה בלילה, ופשוט לא היה לי כוח לקום כל פעם. ככה שזה היה פתרון נוח. אחרי שהפסקתי עם ההנקה, בערך בגיל שנתיים, העברתי אותו למיטת מעבר בחדר שינה שלי. בשביל להרדם, הייתי שוכבת איתו על המיטה והוא היה נרדם. אבל כל לילה הוא התעורר ופשוט עבר למיטה שלי והמשיך לישון אצלי במיטה. בגיל 3, החלטתי שמספיק, צריך להעביר אותו לחדר אחר, לכן העברנו אותו לחדר עם אח שלו הבוגר. חשוב לי לציין זכל יום יש לנו טקס שינה קבוע, בשעה קבועה. אוכלים ארוחת ערב, הולכים להתקלח, סיפור ואז לישון. בערך ב 21:00 אנחנו במיטה עם סיפור. אך שוב, אחרי הסיפור, אני חייבת לשכב איתו כדי שירדם. הוא לא נרדם בדרך אחרת. אין לי בעיה עם זה, הבעיה שהוא עדיין מתעורר כל לילה ורוצה שאשכב איתו עד שירדם. אני מצליחה לעמוד על שלי ולא מאפשרת לו לבוא בלילה למיטה שלי, אבל הוא רוצה שאשכב איתו. לי זה מאוד קשה, אני לא ישנה רצוף כל לילה, מרגישה חוסר בשעות שינה, קשה לי לתפקד ביום. רציתי לשאול מה אפשר לעשות? איך לגרום לו לישון כל הלילה בלי שיתעורר? ואם יתעורר, שלא יזדקק לי לצורך הרדמות. מחכה לתשובתך. תודה מראש.

את יכולה לנסות את שיטת טבלת החיזוקים. בחרי 2 דברים: אחד ישן במיטה כל הלילה ועוד דבר אחד שכבר יש בו הצלחה. כל יום יקבל כוכב (מדבקה) או כל דבר אחר שאת מחליטה ועל כל שבוע של הצלחה נגיד 4-5 פעמים הצלחה מתוך השבוע יקבל משהו שאוהב וזה לא מחייב פרס מוחשי זה יכול להיות אפילו אקסטרה סיפור בערב. או "פגישה" עם אמא או אבא בגינה למשחק. את יכולה לנסות את מנורת הלילה על טיימר. פשוט לחבר מנורת לילה לטיימר שמכוון נגיד על 6 בבוקר ( או שעה שאת בוחרת שמתאימה לך) ולפני שהאור "מתעורר" הוא לא יכול לבוא למיטה שלך. וגם בזה חיזוקים יומיים על הצלחות. מעבר לכך פשוט להיות עקבית עם ההחלטה של לא לתת לו לבוא למיטה שלך וזה יחלחל לאט. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות