מי הזיז את השנ"צ שלי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

18/04/2017 | 18:20 | מאת: ליה

היי טלי, הבת שלנו כמעט בת שלוש. היא בגן רק לחצאי ימים, כלומר לא ישנה שם. במשך חודשים רבים, הייתה חוזרת מהגן, נרדמת בסביבות שתיים, ומתעוררת בסביבות ארבע. בשבועות האחרונים התחילה תזוזה -- ושנת הצהרים מתאחרת ומתאחרת עד כדי ויתור. היא נרדמת בשש או שבע, אבל מתעוררת אחרי שעתיים כאילו זו הייתה שנת הצהרים. היא מלאה באנרגיה ומוכנה להתחיל עוד פרק ליום.. עד השעות הקטנות של הלילה. בבוקר היא כמובן עייפה, וחוזר חלילה. כל עצה תתקבל בברכה. תודה!

גם הזזת השעון וגם חופשת פסח יכלה להוציא אותה מאיזון ומהסדר אליו הייתה מורגלת. חשוב לנסות להחזיר אותה לשעון שלה. השתדלי ליצור אפשרות לשינה אפילו אופציה של לומר לה עכשיו את ואני הולכות לישון. לשכב איתה במיטה לעצום עיניים גם אם היא לא נרדמת כל עוד היא שוכבת במיטה הרגיעה (לפחות שעה) יכול להחזיר אותה לתלם השינה. עם הימים גם סיכוי גדול שהיא תרדם מעצם השכיבה. לגבי הערב נסי לא לתת לה לישון אחרי השעה 18:00 ולהתחיל טקס שינה בסביבות 19:30-20:00 לכל המאוחר. שוב גם לגבי הלילה לאחר טקס השינה נכנסים למיטה אם היא זקוקה לך תישארי איתה בחדר עד שנרדמת לאחר 3 ימים אפשר לצאת מהחדר כשהיא בשלבי הירדמות אחרונים אחרי עוד 3 ימים בשלבים טיפה יותר ערניים וכן הלאה עד אשר אינה זקוקה לנוכחותך כלל. בהצלחה וחג שמח.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות