קושי בהתכנסות לשינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

12/10/2016 | 12:37 | מאת: אנה

שלום רב, ביתי בת 5.5 חודשים ותמיד כל נושא השינה אצלה היה דיי קשה. הלילות סבירים ומתעוררת לאוכל בדרכ פעם-פעמיים בלילה אבל הימים ממש קשים. עד עכשיו תמיד היינו מרדימים בידיים ובימים האחרונים התחלנו הרם הורד שמתחיל עם טקס קצר שכולל עיסוי קל קצת ליטופים, אני מציעה לה לינוק אם לא בטוחה שאכלה מספיק קודם, החדר מוחשך ויש בו די מעט גירויים. ברגע שאני מניחה אותה במיטה היא לא בוכה, היא פשוט מתחילה להתהפך, או לעמוד על שש, וטפיחות לא ממש עוזרות, אז אני מרימה אותה שוב וכך עד שהיא מצליחה להרדם במיטה. העניין הוא שכל תהליך ההתכנסות לשינה לוקח המון זמן, כשהיא בידיים היא זזה המון, עושה המון קולות , כאילו מתקשה להרפות וכך גם במיטה. אני מחפשת אצלה סימני עייפות ולפי זה מתחילה את הטקס. יוצא שכל תהליך ההתכנסות לשינה יכול לקחת קרוב לשעה והיא ישנה 40 דק וניראת עדיין עייפה... מה עוד כדאי לעשות על מנת שתוכל להרפות בצורה יותר קלה?

כאשר את משתמשת בטבלת חלונות השינה כיוון שלוקח לה זמן להירדם קחי את הזמן המינימלי שכתוב בנסיון ההרדמה. בנוסף. ההסתובבות והתקשקשות במיטה הם תקינים. אם אינה בוכה הן יובילו לשינה. תני לה להיות לבד. יתכן ונוכלותך מפריעה לה. אם היא כן זקוקה לנוכחותך רק תהיי נוכחת בחדר, עדיפות: שבי על כיסא בלי ליצור איתה קשר עין ובלי להגיב לחינדלך שעושה. מקווה שהטיפים יעזרו לך למצוא את מנוחתך ומנוחתה. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות