ילד בן 5 שמתעורר באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

18/01/2017 | 13:01 | מאת: רותם

שלום, בני עוד 4 חודשים יהיה בן 5. מאז גיל שנתיים לערך הוא ידן שינה רציפה. לפני כ-8 חודשים העברנו אותו לחדר בו הוא ישן לבד. כל לילה אני יושבת לידו כעשר דקות - רבע שעה. בדרך כלל עוזבת אותו כשהוא לא רדום. תמיד מבקש שאחזור כי לא רוצה לישון לבד. מסבירה לו שהוא כבר גדול ....בחודשיים - שלושה האחרונים הוא מתעורר באמצע הלילה, מבקש שאבוא לשבת לידו ורק לאחר שבאה ויושבת לידו הוא נרדם. אני משערת שזה משהו רגשי אבל לא יודעת מה לעשות. נראה לי שהוא מפחד ממכשפות וכדומה למרות שיודע שאין. אציין שיש לו מנורת לילה, לבקשתו. אודה לעזרתכם

ממליצה לקחת אותו לחנות שיבחר בובה שתשמור עליו בלילה. הוא יבחר מהמדף את הבובה ואתם תתנו לה ביחד את כל התכונות שהיא צריכה כדי לשמור עליו. היא תישן איתו במיטה ותשמור עליו כל הלילה. בנוסף בגילו כמובן יכול להסביר ממה מפחד אפשר להשאיר בחדר "מיניה" למפלצות או מכשפות מהן מפחד כמו צלחת עוגיות או כוס חלב או כל דבר שלדעתו יעזור.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות