האם להתחיל בחינוך לשינה בגיל חודש וחצי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

29/12/2016 | 19:42 | מאת: שרית

הבת שלי בת חודש וחצי. בין שעות הלילה המוקדמות לשלוש-ארבע לפנות בוקר היא ערה ורק אז נרדמת. האם כבר בגיל זה יש להתחיל בחינוך לשינה (כלומר להאיר את החדר בבוקר)? היינו מעדיפים שיישאר חשוך כדי שהיא תשלים שעות וגם כדי שאנחנו (שהיינו ערים איתה כל הלילה) נוכל לישון.

לפני גיל 5 חודשים לא עושים חינוך לשינה. את כן יכולה להשתמש בטבלת שעות השינה של תינוק לפי גיל ושל חלונות השינה לפי גיל, לבנות סדר יום קבוע עם טקס שינה. כשמתעוררת באמצע הלילה להשאר בחושך, להניק/בקבוק ולהחזירה לישון. בגיל חודש וחצי שינת התינוקות מתרחשת סביב השעון עם יקיצות לאוכל וטיפה עירנות ושוב שינה. מזל טוב להולדתה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות