כאב חרדה או משהו אחר

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

24/12/2016 | 12:22 | מאת: הילה

שלום, יש לי בת בת חמישה חודשים שישנה איתנו ובן בן שנה וחצי שישן לבד. בד"כ הוא ישן בלי בעיות, אני שמה אותו במיטה נותנת חיבוק ונשיקה ואומרת לילה טוב והוא נרדם בקצב שלו. בלילות האחרונים הוא מתעורר בבכי וצרחות. הוא לא נרגע כשאני ניגשת אליו , מדברת איתו, מלטפת אותו. הוא צורח ובוכה הוא מתהפך וזז במיטה, מרים רגליים ודופק על המזרון. טני רואה שמשהו מציק לו או כואב לו או מפחיד אותו, אבל אין לי מושג איך למה ומה. אני יודעת שזה לא בכי של פינוק, משהו באמת קשה לו. גם כשאני מושיטה לו ידיים שיבוא אלי הוא לא ממהר לבוא.. עד שאני לוקחת אותו ומרימה אותו אלי. בסופו של דבר כשהוא עלי הוא נרגע... אם אני שמה אותו שוב במיטה הוא שוכב /נרדם לזמן קצר ואז שוב מתעורר בבכי וצרחות. אני חסרת אונים כי אני לא יודעת מה יש לו.. לא יודעת אם כואב לו או יש לו חרדה ממשהו... מיואשת.. אשמח לכל עזרה תודה הילה

שלום הילה, ייתכן שהבכי הראשוני הוא ביעות, עושה רושם מהתיאור שלך שהבכי הוא תוך כדי שינה ואחרי שמתעורר נרגע, הבכי החוזר אחרי שנרדם יכול באמת להיות פחדים. את יכולה לשאול אותו אולי באמת חולם חלום רע וניתן להפחית את החרדה בהתאם למה שחולם. הכי חשוב להמשיך לתת לו חיזוקים אוהבים שידע שתמיד יש לו אותך. אם את חושדת במשהו שכואב ברמות של מעבר למשל לכאבי שיניים, ממליצה לך לפנות לרופא הילדים שלך ע"מ לוודא שהכל בסדר

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות