שינת לילה רצופה תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

23/12/2016 | 17:08 | מאת: שירן

שלום רב התינוקת שלי נולדה פגית כך שגילה המתוקן הוא כמעט חודשיים. (גיל כרונולוגי 4 חודשים) לאחרונה החלה לישון יותר משש שעות בלילה ואפילו הגיעה עד לתשע שעות רצופות! כל זאת לאחר טקס שינה- מקלחת אוכל ומשחק. אני קמה כמה פעמים בלילה כדי להכין לה אוכל ולנסות אפילו להעיר אותה לאכול אך היא ממש רדומה ולא רוצה להתעורר. יש לציין שביום לא ישנה הרבה. האם תקין שילדה בגיל הזה תישן לילה שלם ללא התעוררות לאוכל?? מאיזה גיל תינוק אמור לישון לילה שלם? מרגישה רע עם העניין. תודה מראש

לגבי העובדה שהיא פגית חשוב לדעת מה משקלה ומה הייתה המלצת הרופא בזמן השחרור, הנטייה היא להמליץ על להמשיך להעיר אותם כל 3 שעות לאוכל עד שמגיעים למשקל של 3 קג' ואז ניתן לפתוח מרווחים בלילה של 4 שעות אם מאפשרים. אם משקלה טוב, אם היא אוכלת טוב במהלך היום, אם היא עולה במשקל, נותנת שתן בכל החתלה ויציאות מס' פעמים ביום אז ניתן לאפשר לה לישון רצוף בלילה, כ-6 שע' אח"כ לפחות בגילה הצעיר להעיר ולתת אוכל, אבל לא בכוח.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות