הרדמות ארוכה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

25/01/2015 | 18:15 | מאת: חגית

היי הבת שלי בת שנה ועשר, בחודשים האחרונים לוקח לה המון זמן להרדם. אני משכיבה אותה במיטה בסביבות 20:30-21 ולוקח לה בערך שעה להרדם. החלק היותר קשה זה שהיא צריכה שאני אשב לידה עד שנרדמת, אחרת היא קמה ובוכה. לציין שהיא לא הולכת לגן עדיין לכן קמה בבוקר בסביבות 8-9. וכשהיא נרדמת היא ישנה לילה מלא. אודה לכם על העצה.

שלום לך, דבר ראשון נהדר שישנה לילה שלם ואכן יתכן ומאחר ומתעוררת יחסית מאוחר בבוקר אזי גם נרדמת מאוחר בלילה. אפשרות להציג בפניה חפץ מעבר במקומך. האם יש לה חפץ כזה? בובה כלשהי, דובי, סמיכי וכו'. אם אין לה הציגי בפניה במהלך שבועיים את החפץ בזמני רוגע ואושר ואחרי שבועיים הצמידי אותו לשינה, את יכולה גם להצמיד החפץ אלייך במהלך היום ע"מ שיקבל את הריח המוכר של אמא. בתך בת כמעט שנתיים לכן את בהחלט יכולה להסביר לה שאת נמצאת בבית ואם תזדקק לך את תבואי. זו אפשרות נוספת, אם את יודעת שיקח לה 2 דקות לקום ולבכות אם תצאי מהחדר, תגידי לה אני יוצאת לקחת משהו וכבר חוזרת ותחזרי אחרי דקה וחצי, לאחר שהיא תראה שחזרת ישבת כדקה לידה והיא רגועה צאי שוב לפרק זמן קצר וחזרי, כך עד שהיא תבין שאת באמת חוזרת מהר, בהמשך כשתהיה יותר רגועה מיציאותייך מהחדר העלי את משך הזמן שאת לא נמצאת בחדר ועד לחזרתך, עד אשר תרדם גם שלא בנוחכותך.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות