Qvar לילד בן שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

05/12/2016 | 15:34 | מאת: ליאת

הי, הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים. כבר מגיל שנה וחצי (אולי לפני) מטופל במשאף Qvar וונטולין. שניהן ע"פ הצורך. לאחרונה שמתי לב שרשום שהמשאף הזה מיועד לילדים מגיל 5 ומעלה. האם זה זה בעייתי שהוא משתמש בזה? האם יש בעיה של תופעות לטווח ארוך כמו בעיות גדילה וכדומה? אשמח לכל מידע בעניין. תודה, ליאת

רופא מומחה למחלות ריאה יכול להמליץ על מתן טיפול במשאפי קיוואר ומשאפי פליקסוטייד גם מתחת לגיל 5 לאחר שהגיע למסקנה שזה הטיפול שצריך לתת לילד. גיל הרישום של התרופה מעיד על כל שילדים בגיל זה השתתפו במחקרים שחברת התרופות עשתה וחברת הבריאות הביאה את תוצאות המחקרים לידיעת רשויות הבריאות . והם אישרו את השימוש בתרופה לאותו גיל . לשם כך עליהם לבצע עבודות מחקר רבות בילדים בגילאים נמוכים יותר ( דבר שדורש הרבה זמן ועולה הרבה כסף) ולהגיש בקשה מסודרת למשרד הבריאות ( שהכנתה עולה הרבה כסף). מסיבות אלו חברות תרופה רבות לא מוכנות להקדיש מאמץ לטובת הילדים הקטנים. רופא מומחה למחלות ריאה בילדים שומע הרצאות קורא מאמרים וצריך להכיר את התרופות במידה כזו שתאפשר לו להציע אותה ( על אחריותו) גם בגיל צעיר יותר. ילד שלא מקבל טיפול טוב וסובל מתסמיני אסתמה בכל התקופה שהוא בה חולה הוא לא גדל טוב ולהפך כאשר הוא בריא בעזרת הטיפול בתרופות הסטרואידים הנשאפים כמו פליקסוטייד או קיוואר - הגדילה שלו משתפרת. כאשר משמשים בסטרואידים נשאפים אין לחשוש מתופעות לוואי כיוון שמדובר בסטרואידים הניתנים במנות קטנות יש לריאות ורק חלק קטן מהם נכנס לדם בנגוד לתרופות סטרואידים הניתנות דרך הפה |( בטנזול או דנלון) שהם סטרואידים עם רגישות פחותה לריאות ניתנים במנות גדולות מאד ( ביחס לסטרואידים הנשאפים) ואז הטיפול בהם יכול להיות קשור בתופעות לוואי רבות כולל תפעות לוואי חמרות. אני לא מציע לחולים שלי להשתמש בסטרואידים הניתנים דרך הפה ( בטנזול, דנלון) והם מצליחים להיום בריאים ולהשתלט על כל ההתקפים שלהם תוך שימוש בסטרואידים נשאפים ( פליקסוטייד או קיוואר) בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים