בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

25/08/2016 | 19:57 | מאת: מירב

שלום רב, ביצענו מבחן תגר במאמץ לבתי בת ה 5 והתוצאות היו: FEV1 במצב רגיל היה 81. אחרי מאמץ, נעשו כמה מדידות כאשר הנמוכה שבהן היתה ערך של 74. כלומר, הירידה המקסימלית היתה %(9-) אחרי ונטולין, FEV1 נמצא 90. כלומר עליה של 10%. האם זו נחשבת אסתמה? אשמח אם תוכל להרחיב מעט באשר לפירוש התוצאות. תודה רבה, מירב

שלום מירב האבחנה של אסתמה בגיל 5 לא צריכה להתבסס או להקבע על סמך מבחן מאמץ בעיקר מאחר ובגיל זה לילד בדרך כלל קשה מאד לבצע בדיקה שהיא מהימנה (לשאלתך הבדיקה שבצעתם לא מאשרת ולא שוללת אסתמה). אם לילד או ילדה בן /בת 5 היו יותר מ 3 התקפי שיעול או שיעול רצוף יותר שנמשך יותר מ 3 שבועות או פעם אחת שמעו אצלו/אצלה צפצופים בריאות. לילד/ילדה הזה/הזו יש מה שנקרא " אסתמה של ילדים" למחלה זו יש היום טיפול מצויין המאפשר לילד לחיות ללא שיעול ומאפשר לו להתגבר על כל התקף של שיעול תוך יומים שלשה בטיפול (תרופתי) פשוט. כדי ללמוד על המחלה. אני מציע לך לשמוע סרט הדרכה באתר www.volovitz.co.il ושם לקרוא את אחת הכתבות על שיעול ממושך . אם הרופא שלך לא מביא את הילדה שלך למצב שבו היא בריאה לחלוטין ללא שיעול בכלל וכל התקף של שיעול לא עובר תוך כמה ימים כדאי לך לפנות לרופא ילדים מומחה למחלות ריאה בילדים שידריך אותך כיצד להגיע למצב זה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים