התקפי קוצר נשימה כרוניים - בן שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

14/12/2014 | 11:49 | מאת: מיכל

בני בן שנה ושלושה חודשים, סובל מהתקפים של קוצר נשימה מיום היוולדו. אושפז, היה במעקב מומחה ריאות בשניידר. מטופל טיפול מונע - אינהלציות בודיקורט בוקר וערב. בהתקפים מקבל לפי הצורך עד 4 פעמים ביום אינהלציות עם בריקלין ומי מלח (ובודיקורט), לרוב אנו נאלצים גם לתת סטירואידים ואפילו 2 אנטיביוטיקות בו זמנית. המצב "הרגיל" שלו זה מעט חרחורים אך ההתקפים תכופים. ברקע-אימא עם קוצר נשימה במעברי עונות. יש לו 2 אחים (גילאים 8 ו-5) שבקטנותם טופלו באינהלציות לעתים אך זה מעולם לא היה אינטנסיבי כמו עם הפעוט. ההתקפים מאופיינים בקוצר נשימה, חרחורים כבדים, צפצופים וחוסר שקט. בשני ההתקפים האחרונים היו גם פצעים אדומים שהתפשטו בכל גופו ולא אובחנו כאדמדמת. אני מבקשת לדעת על טיפול אחר שיעזור או לסירוגין האם היית ממליץ לי על בדיקות דם מסוימות

14/12/2014 | 14:33 | מאת: ד"ר גיא גוט

מיכל שלום, התיאור מתאים למחלת דרכי אוויר משמעותית והטיפול שבנך מקבל (לא פרטת מה מקבל באינהלציות) נשמע מתאים למצבו. לעתיםי יש ילדים עם רגישות ניכרת של דרכי הנשימה בייחוד סביב מחלות ויראליות ואז גם הטיפול המונע אינו מונע חלוטין את ההחמרות. אני ממליץ שתמשיכי מעקב במרפאת הריאות ב"שניידר" ובוודאי ישקלו בירורים נוספים (לאו דווקא בדיקות דם)בהתאם למצבו.

14/12/2014 | 20:14 | מאת: מיכל

רשמתי בריקלין, מי מלח ובודיקורט. האם אני אמורה להניח שככל שיגדל כך זה יחלוף או שלאו דווקא?

מנהל פורום אסתמה ילדים