אסתמה שהחמירה אצל הבת שלי

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

04/06/2020 | 12:13 | מאת: מאיה

שלום, הבת שלי תהיה בקרוב בת 18. האסתמה שלה היתה בינונית והיא היתה מאוזנת שנים עם סרטייד 250. היא קיבלה 3 שנים חיסונים נגד אלרגיה לאבק, ולפני 7 חןדשים אחרי החיסון היה לה התקף קשה ומאז החמרה קשה. היא קיבלה פרדניזון 40 מ"ג לשבועיים וחצי ואז ירידה של 5 מ"ג כל 3 ימים וזה הביא אותה לאיזון עם סימביקורט 160 8 שאיפות ביום. לאחר שבועיים בעקבות עליית דופק לחמש דקות כי מיהרה שוב התקף ושוב המצב החמיר... ואז הוספנו אינהלציות (שהיו גם בהתחלה) לסימביקורט וכעבור חודש היא היתה מאוזנת עם 8 שאיפות סימביקורט. העניין הוא שכבר כמעט חצי שנה שמצב הריאות לא מצליח לחזור למה שהיה, וגם כן כל הליכה בבית הכי קצרה עלולה לגרום לה לקשיי נשימה(יש אסתמה של המאמץ). תפקודי הריאות עם המשפאים אצל הרופא תקינים, ויש לה קושי לדבר שיחות שהן לא קצרות והיא צריכה לקחת שאיפות עמוקות. ה IGE שלה 300 ואייזונפילים בנרומה, והרופא אמר שננסה כרגע להמנע או לדחות את הזולאייר. האם לפי דעתך יש סיכוי שקורס פרדנזיון שני חצי שנה אחרי כן יכול לעזור להחזיר את מצב הריאות למצבן הקודם? הבעיה היתה שהיא קיבלה את הפרדנזיון רק חודשיים לאחר ההחמרה, ובחודשיים היתה עם סימביקורט 8 שאיפות ואינהליות ולא מאוזנת.הבנתי שלא פעלנו מספיק מהר אז בגלל הפחד מפרדניזון, ואני לא רוצה חס וחלילה עכשיו לפספס אם יש חלון הזמדנות ואפילו אם הסיכוי קטן כן להחזיר להחזיר את מצב הריאות לקדמותן. תודה מראש

שלום רב אני רופא ריאות ילדים ומטפל בעיקר בילדים קטנים . הילדה שלך גדולה ועליה להיות מטופלת על ידי רופא ריאות מבוגרים. הכי טוב שתפנה לברור במסגרת מרפאת ריאות בבית חולים בו ניתן לבצע מספר בדיקות כדי להבין מדוע היא יצאה מהאיזון שלה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים