שאלה לגבי אסטמה וקורונה בילד

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

14/04/2020 | 10:30 | מאת: עדי

שלום רב, בני בן שנתיים ושמונה חודשים, סובל מבעיות נשימה (בחודש ינואר האחרון הגיע למיון עם קוצר נשימה וקיבל סטרואידים לפה, ואחרי מס שבועות שוב היו קשיי נשימה וטופל במשאף בבית. לפניכן לא היו אירועים כאלו אך מאז שנולד הוא סובל משיעול ונזלת באופן די כרוני). אשמח לדעת מה ההמלצות לגביו בתקופה זו של הקורונה. האם הוא נחשב בסיכון? אני שואלת כי עד כה כולנו היינו בבית, אבל אני מוגדרת כעובדת חיונית ואמורה לחזור לעבוד. אני דואגת שאחשוף אותו לנגיף. תודה מראש

וירוס הקורונה פוגע בדרכי הנשימה ויכול לגרום להתקף אסטמה בילדים. מחקרים הראו, שילדים נדבקים בקורונה לא פחות ממבוגרים, ולכן הם עלולים להיות נשאים ולהדביק אחרים, יחד עם זאת, הם פחות נוטים לפתח סימני מחלה, לרבות התקפי קוצר נשימה (אסטמה). ילד הסובל מהתקף אסטמה, בין אם הוא נגרם מקורונה או מוירוס אחר, צריך לקבל טיפול רגיל בהתקף של אסטמה. חומרת ההתקף תהיה תלויה בכמות הוירוסים שבה הילד נדבק. בתקופה זו של הקורונה, יש להמשיך לטפל בילדים עם אסטמה לפי ההוראות שהתקבלו מהרופא המטפל ו/או הרופא המומחה. ילד שכבר מקבל טיפול מונע לאסטמה, צריך להמשיך לקבל את הטיפול המונע גם בתקופה זו, וילד שלא מקבל טיפול מונע לא צריך להתחיל לקבל טיפול מונע. לשאלתך הספציפית. אם יש לך הוראות מדויקות בכלב מה לעשות כשהילד מתחיל להשתעל הוא יכול ללכת לגן ואם יהיה לו התקף של שיעול טפלי בו כמו שטיפלת בו בעבר אם אין לך הנחיות ברורות עליך לפנות לרופא ילדים מומחה למחלות ריאה בילדים שידריך אותך מה לעשות.

מנהל פורום אסתמה ילדים