דלקות ריאה חוזרות, בילד

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

02/02/2020 | 12:32 | מאת: טלי

שלום, ילד בן 6, בריא בדרך כלל. כל נזלת הופכת לשיעול שהופך בסופו של דבר לדלקת ריאות. רופאות הילדים בד כ לא מאבחנות את הדלקת ריאות משמיעה בסטטוסקופ כיוון שלרוב הנשימה נשמעת להן תקינה, ובסופו של דבר אנו מוצאים את עצמנו בטרם עושים צילום ריאות ומקבלים אבחנת דלקת ריאות. נציין שתמיד מקבלים מהרופאה הנחייה לשימוש במשאף (כחול וכתום) וגם מנסים להשתלט על הנזלת במיידי, אך לא תמיד מצליחים, ואז כאמור זה נגמר בדלקת ריאות ומוקסיפן. התדירות היא 3 פעמים בשנה בערך, אם לא יותר. האם זה קשור לאסתמה? האם יש מה לפנות למומחה ריאות? או שיש כיוון אחר לבדוק? תודה.

שלום טלי תיארת תיאור קלסי אותו אני שומע יום יום. קרוב לוודאי שלילדה שלך לא הייתה אף פעם דלקת ריאות כיוון שמחלה זו נדירה כעת לאחר שכל הילדים קיבלו חיסון נגד פנימוקוקוס שגרם ל כ 90% מדלקות הריאות החיידקיות. כמעט כל מה שקוראים היום דלקת ריאות זה התקף של אסתמה שנראה ( גם בבדיקה וגם ברנטגן ) כמו דלקת ריאות . צפי בסרט הדרכה על אסתמה באתר www.volovitz.co.il ולאחר מכן פני לרופא ילדים מומחה למלות ריאה בילדים שיאבחן מה יש לילד שלך ויציע לך איך למנוע את התקפי השיעול ואיך לטפל בהם נכון בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים