טיפול בשיעול (אסטמה ילדים)

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

28/12/2019 | 00:54 | מאת: עמית

שלום פרופ', בתי בת כמעט 3 מטופלת אצלך. כרגע מטפלים נקודתית כשיש התקף ולא טיפול מניעתי. לאחרונה הבחנתי שבמשאף הפלקסוטייד 125 כתוב כי הוא מיועד לילדים מעל גיל 16 בפרוטוקול הטיפול אנו צריכים לתת 2 לחיצות 4 פעמים ביום כך שיוצא שמקבלת 250 מג 4 פעמים ביום אני מודאגת מכך וחוששת שעלול לעשות תופעות לוואי בגלל משקלה הנמוך ביחס למינון.. אשמח להתייחסותך לנושא בנוסף הייתי שמחה לדעת האם מנת בודיקורט באינהלציה 1 מג ל2 מל הוא מינון גבוה יותר של סטרואידים ממשאף הפלקסוטייד? בעבר ציינת בפניי שבטנזול דרך הפה שווה למאתיים ומשו לחיצות של פלקסוטייד אשמח לדעת איפה הבודיקורט עומד על הסקאלה הזאת תודה רבה!!

שלום רב אמנם כתוב שפליקסוטייד מתאים לילדים מגיל 16 אך אני ממליץ להשתמש בו גם בילדים קטנים. רשום שבגיל צעיר אפשר להשמשמש בפליקסוטייד 50 . מאחר פליקסוטייד 50 הוא מינון לא מספיק טוב לילדים קטנים יש רופאים שנותנים 2 לחיצות פליקסוטייד 50 כדי להתקרב למינון המתאים. לתת 2 לחיצות לילד קטן מכפיל את זמן הטיפול בו ללא כל הגיון בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים