דלקת ריאות חוזרת ואסטמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

06/07/2019 | 18:27 | מאת: אבירם

שלום. שואלת לגבי בני, בן 8, אסמטי. בחורף חלה פעמיים בדלקת ריאות בטווח של חודש וחצי. בפעם הראשונה היה מאוד קשה להיפטר למרות סוגים שונים של אנטיביוטיקה, עד כדי זריקות. כעת לפי צילום חזה שוב דלקת ריאות. אני מודאגת עד מאוד. איך ייתכן? האם חלילה יש משהו אחר שלא מגלים? בדיקות דם מאפריל היו תקינות, אם כי לא מעמיקות / מגוונות מדיי... יש לנו תור למומחה ריאות בעוד כחודש. אני רוצה לציין גם כי הילד סבל בילדות מאסטמה של העור והוא מקבל אטנט, תחליף רטלין. לפי תחושת הבטן שלי כל הדברים קשורים... האם יכול להיות? מוכר? סליחה על מבול השאלות, אשמח לקבל הכוונה. תודה.

ילד שסובל מאסתמה לא צריך לעבור צילום חזה בכל התקף של אסתמה גם אם יש חום כיוון שבצילום, לעתים קרובות קשה להבדיל בין התקף של אסתמה ובין דלקת ריאות הילד שלך צריך להיות בריא כל הזמן ( עם או בלי טיפול מוע) ואת צריכה להיות מסוגלת להוציא אותו מכל התקף תוך כמה ימים אם את לא מצליחה להשיג את התוצאות האלו כדאי שתפני לרופא מומחה לרפואת ריאות בילדים שיאבחן מה יש לילד שלך ויציע לך דרך לשליטה על המחלה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים