בר גדילה בן 16 אבק אלרגיה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

05/11/2018 | 15:09 | מאת: בר

היי דוקטור חבר שלי הפנה אותי לפה, לפני חודשיים וחצי עבדתי בחדר אם הרבה מאוד אבק וכל מיני ריחות מוזרים עבדתי שם במשך חודש בחופש הגדול במשך כל החודש הזה הייתי משתעל ללא הפסקה, המשכתי לעבוד שם רק בגלל שאני חוסך לרישיון נהיגה, שמעתי ממישהו שאם אני משתעל ללא הפסקה אפילו שזה אבק שזה משהו שיוצא בשיעול זה יכול לפגוע לי בריאות ובגדילה, עד עכשיו אני משתעל הייתי אצל רופא וכנראה שזה בגלל שהייתי רגיש למשהו שנמצא בחדר הזה(אבק,או משהו) בינתיים אני אובד עצות במה לעשות רציתי לדעת אם אני אקח תרופה אנטי דלקתית זה יפסיק או שלא בגלל שזה כבר בתוך הגוף, דבר שני רציתי לדעת האם זה פגע לי בגדילה, אני מזכיר זה לא עשן או משהו, דבר שלישי רציתי לדעת האם יש בדיקה שמראה האם זה פגע לי בגדילה.תודה רבה!

05/11/2018 | 15:11 | מאת: בר

אה גם רציתי להגיד שיש ימים מעטים כמו יום אחד בשבוע שאני לא משתעל וכאילו זה ממש מוזר כי אז למחרת אני שוב ממשיך להשתעל

05/11/2018 | 15:48 | מאת: בר

וגם רציתי להגיד שחלק מה שיעול שלי מלווה בליחה

שיעול וליחה אם תופעות שלובות. הליחה גורמת לשיעול שמנסה להוציא אותה החוצה

בתשובה לשאלתך אמנם יש אפשרות שיש קשר בין השיעול שלך לעבודה במקום עם אבק אך יתכן ואתה משתעל מסיבות אחרות ( אסתמה וכו') עליך לפנות לרופא ריאות מבוגרים שיאבחן מה יש לך ואיך להפסיק את השיעול . התרופות היחידות שעוזרות לשיעול הן תרופות אנטי דלקתיות ( משאפי סטרואידים) השיעול קרוב לוודאי לא פוגע בגדילה אלא אם כן משתעלים חודשים רבים ונמצאים בגיל של גדילה. אין בדיקה שמאפשרת לדעת בדיוק מה יש לך אך רופא ריאות צריך לדעת מהסיפור והבדיקה הגופנית ואם לא יודע הוא ישלח אותך לבדיקות בברה פרופ'. ב. וולוביץ

בתשובה לשאלתך אמנם יש אפשרות שיש קשר בין השיעול שלך לעבודה במקום עם אבק אך יתכן ואתה משתעל מסיבות אחרות ( אסתמה וכו') עליך לפנות לרופא ריאות מבוגרים שיאבחן מה יש לך ואיך להפסיק את השיעול . התרופות היחידות שעוזרות לשיעול הן תרופות אנטי דלקתיות ( משאפי סטרואידים) השיעול קרוב לוודאי לא פוגע בגדילה אלא אם כן משתעלים חודשים רבים ונמצאים בגיל של גדילה. אין בדיקה שמאפשרת לדעת בדיוק מה יש לך אך רופא ריאות צריך לדעת מהסיפור והבדיקה הגופנית ואם לא יודע הוא ישלח אותך לבדיקות בברכה פרופ'. ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים