מניעת אסתמה אפשרית

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

01/11/2018 | 16:08 | מאת: חגית

שלום רב פרופסור, אני בחודש תשיעי להריון , לקראת לידה ראשונה. בילדותי סבלתי מאסתמה וכך גם הרבה מבני משפחתי . יש אצלנו נטיה משפחתית תורשתית למחלה. שאלתי- האם יש באפשרותי למנוע אסתמה מהתינוק שבדרך ? והאם יש קשר בין מתן אנטיביוטיקה בגיל צעיר לבין התפתחות של אסתמה ? תודה רבה, חגית .

שלום חגית באופן עקרוני לא כמעט ולא ניתן לעשות דבר כדי למונע התפתחות של אסתמה בילדים הדבר היחיד שבו נצפה קשר כלשהוא בהריון הוא הקשר בין עישון בכמות מרובה בהריון ושכיחות גדולה יותר של אסתמה בגיל הילדות . יש קשר סטטיסטי בין מתן אנטיביוטיקה בגיל הילדות ובין אסתמה אך לא ברור שהגורם הוא האנטיביוטיקה עצמה או המחלות של הילד שבגללה הוא קיבל את האנטיביוטיקה. ידוע שבהרבה מקרים ילד אסתמטי מקבל בטעות אנטיביוטיקה בהתקפי אסתמה במקום לקבל טיפול אנטי אסתמטי. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים