האם שיעול קשור לגדילה בן 13

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

24/08/2018 | 14:14 | מאת: תומר

היי דוקטור אני בן 13 ולאחרונה אני עובד בעבודה אם הרבה אבק ואני משתעל לעיתים דחופות אני יודע שזה לא בריא ואני גם מפסיק שבוע הבא אבל אני כבר חודשיים משתעל ברציפות גבוהה ורציתי לדעת אם זה יכול לפגוע בגדילה ואם כן למה

שלום תומר לא בריא להיות במקום שיש אבק. כמות קטנה של אבק נסבלת על ידי הגוף , אך כמויות גדולות של אבק יכולות להזיק .לכן צריך להתגונן נגד האבק ואם אי אפשר לא לעבוד בעבודה שיש לה הרבה אבק כפי שעשית. אך אין קשר ישיר בין גדילה ושאיפת אבק בכמות סבירה אם הבן אדם חולה באסתמה או במלחת ריאות שבה יש כבר פגיעה בריאות פגיעה נוספת על ידי אבק רק מחמירה את מצבו. אך בן אדם רגיל עם חשיפה רגילה לכמות לא גדולה של אבק לא ייפגע על ידי אבק ולא תהיה פגיעה בגדילה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים