אסתמה תינוקת בת8 חודשים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

28/04/2018 | 21:50 | מאת: מיטל

שלום ד״ר. הבת שלי בת 8 חודשים סובלת משיעול וציפצופים חוזרים. היינו ביעוץ אצל מומחה לריאות, קבע שזה אסתמה ונתן טיפול אנהילציות ונטולין +בודיקורט 5 ימים ובנוסף משאף פלקסוטייד 125 2 לחיצות פעמיים ביום למשך חודשיים. לי זה היה נראה המון לתינוקת בת 8 חוד אז נתתי קודם את האנהילציות ושסיימנו עברנו למשאף. יש שיפור בשיעול אבל עדיין היא סובלת מהמון נזלת צהובה וליחה ולפעמים משתעלת. השאלה שלי - אם לא נתתי ביחד את המשאף והאנהילציות זה עדיין יעיל? והמשאף לא אמור להקל גם על הנזלת והליחה? והאם זה לא כמויות גדולות מידי בהתחשב בגילה, אפשר לתת פחות מחודשיים? אשמח לעזרה, תודה רבה.

שלום מיטל יש דרכים שונות לטיפול באסתמה של ילדים. אני לא ממליץ למטופלים שלי לקחת 2 לחיצות פליקסוטייד 125 פעמיים ביום כטיפול מונע , אך יש רופאים שמאמינים שטיפול כזה הוא בסדר. טיפול באסתמה לא מכוון לטפל בנזלת , אם כי הוא מקל בדרך כלל גם על הנזלת. אך בהחלט הוא מכוון נגד הליחה. ילד שמקבל טיפול נכון צריך להיות בריא לגמרי ללא ליחה או שיעול, וללא חרחורים או צפצופים, לא ביום ולא בלילה . צריך קודם להבריא את הילד לגמרי ורק לאחר מכן לשמור אותו בריא בעזרת הטיפול המונע . אם הילדה שלך לא תגיע למצב של בריאות שלמה, ואם לא תצליחי להתגבר על כל התקף שלה תוך ימים בודדים עליך לחזור לרופא המומחה שאליו הלכת או ללכת לרופא מומחה אחר שיביא את הילדה שלך למצב זה. בברכה פרופ'. ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים