אסתמה בן 9

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

06/09/2017 | 19:42 | מאת: דני

שלום הבן שלי בן 9 מאובחן עם אסתמה כבר כמה שנים. היו שנתיים שלקח כל יום סימביקורט 80 ובהתקפים 160 ביום. בשנה וחצי האחרונות רוב הזמן לא צריך משאף ופעם בכמה חודשים היו כמה ימים שקצת השתעל אז לקח כשבוע סימביקורט. עד כה לשמחתנו מאמץ כמו ספורט וכו' לא גרם להתקפים. הוא משחק כדוריד פעמים בשבוע ועושה לא מעט ספורט. הוא בכיתה ד' והם לומדים בבית ספר חצוצרה והתחילו השבוע. רציתי לשאול אם מותר לילד עם אסתמה להתאמן בחצוצרה? יש שם המון נשיפות. האם זה עלול לעורר התקף אסתמה? או שלהיפך אולי זה בריא ומועיל לדרכי הנשימה? תודה רבה

שלום דני הבן שלך יכול לנגן בחצוצרה להנאתו וזה לא יגרום לו להתקף של אסתמה. יחד עם זאת יש בעיה עם ניגון בחצוצרה. אם הילד מגיע להופעה או לתחרות ובדיוק באותו יום יש לו התקף יהיה לו קשה לנגן ( תרופות קצת יעזרו) לכן לא מומלץ לפתח קריירה של נגן חצוצרה אך לנגן להנאתו הוא יכול ברכה פרופ' בנימין וולוביץ

09/09/2017 | 17:27 | מאת: נתן גדיה

היי דני, אין בעיה שבנך ינגן בחצוצרה שלו אפילו עם אסתמה. לאמיתו של דבר, קני ג'י, הוא המוסיקאי הגדול ביותר בימינו שיוצר מוסיקה אינסטרומנטלית, והוא סבל מאסטמה. וכך גם לי קולינס, נגן חצוצרה מניו אורלינס שהחליף את לואי ארמסטרונג. אתה יכול לקרוא על זה באוטוביוגרפיה שלו. סבלתי גם מאסטמה קשה כילד וניגנתי קלרינט וסקסופון - זה מחזק את הריאות. אם אתה מעוניין בטיפים נוספים בנוגע לתרגילים שמורידים את ההתקפים אתה יכול לפנות אליי בטלפון 0584774233. אני מאמין שיש להתמודד עם המחלה באופן בטוח בדרכים שונות, ולתת לילד להמשיך לחלום ולשאוף. אני חושב שהרפואה לא נותנת מענה לזמנים בהם הילד לא חווה התקף ואלו זמנים קריטיים שיש לנצל על מנת לחזק את הריאות ולתת לילד להתפתח באופן רגיל.

מנהל פורום אסתמה ילדים