משך זמן נויטרופניה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

19/10/2014 | 15:10 | מאת: יואל

מהו משך הזמן הממוצע.מקובל(אם ניתן להשתמש במונח זה) להתאוששות מנויטרופניה לאחר טיפול כימותרפי (ראשון) ב-AML (גבר בן 77) ? כמו כן כמות הטרומבוציטים בדם עדיין נמוכה (21,000) ,כאשר אנו 12 יום לאחר סיום מתן שבוע כמותרפיה . האם זהו זמן "סביר" שבו לא חלה התאוששות והאם זמן ההתאוששות יכול/אמור להעיד על הצלחת הטיפול עד כה ?

משך זמן ההתאוששות לאחר מתן אינדוקציה (טיפול כימי ראשון ב AML) הוא כשלושה עד חמישה שבועות (מתום הטיפול). רמת טרומבוציטים ונויטרופילים נמוכה בשלב זה של 12 ימים מתום טיפול היא סבירה ביותר. בברכת בריאות.

21/10/2014 | 05:36 | מאת: יואל

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם