תרומת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

04/09/2014 | 11:05 | מאת: י

נמצאתי מתאים בסבירות גבוה למתן תרומת מח עצם השבוע בעמותה מסוימת, ואני צריך להבדק בשבוע הקרוב להתאמה מלאה. במידע שקבלתי בשיחת הטלפון הובהר שאני אקבל סידרת זריקות של חומר בשם ניופוגן ,שנועד להגביר יצור תאי דם לבנים במח העצם למיטב הבנתי. מה שמטריד זה שרשום שאחת מהתופעות לוואי של החומר הזה עלולה להיות יצירה או הגברה של פעילות של או בגידול. השאלה שלי היא האם זה סבירות גבוה? באילו תנאים זה עלול להיווצר? והאם צריך להיות מודאג מכך? האם צריך להתייעץ ברופא משפחה?

אכן נויפוגן הוא תכשיר המאיץ את הבשלת התאים הלבנים ויציאתם ממח העצם ובכך הוא מאפשר איסוף תאי אב מהדם ההיקפי בפעולה פשוטה יחסית. ישנם מחקרים ארוכי טווח של שנים ארוכות שעקבו אחר תורמים אשר טופלו בנויפוגן. בכל המחקרים הללו לא היתה עליה בשכיחות ממאירויות. את אותה תרופה מקבלים גם חולים אונקולוגים שונים וגם בהם לא הודגמה עליה בממאירויות כך שמתן התרופה נחשב בטוח. הסיפוק שבתרומה הינו אדיר ואני מאחל לך הצלחה ומודה לך על הנכונות.

04/09/2014 | 23:56 | מאת: י

לדעת שהדבר מבוסס מחקרית מרגיע ,האזהרה מתריעה מסיכון פאטאלי ,זה די מפחיד. ושוב תודה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם