האם נגעים ליטיים בצלעות יודגמו בMRI?

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

29/08/2014 | 05:05 | מאת: נ

לא בדיוק ההתמחות שלך, אבל אולי תוכל לעזור לי. עקב חשד למיאלומה (בגיל 20)וכאבים כרוניים ממוקדים בחזה ימני כבר שנה שלמה ניתנה לי הפניה לMRI בית חזה. האם גם בדיקה זו מדגימה היטב נגעים ליטיים בצלעות, או שמא רנטגן רגיל עדיף? מיפוי עצמות וUS לאיזור-תקינים, ואעדיף מאוד להמנע מCT לאיזור בגלל שכבר עשיתי פעמיים בשנה שעברה (לבעיות אחרות). תודה.

בדיקת MRI יכולה לאבחן גם תהליכים תוך לשדיים (כדוגמת מילומה) וגם תהליך חוץ לשדיים ותהליכים אחרים בבית החזה ולפיכך היא בדיקה טובה ושקולה לסיטי. כאשר מדובר בנגעים ליטיים קטנים סקירת שלד (צילום רנטגן) לעיתים אינו מאבחן ואם ברמת החשד גבוהה יש להתקדם ולבצע סיטי או MRI. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם