תורמת מח עצם מאושרת מאוד

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

15/12/2023 | 06:11 | מאת: אור

היי נמצאתי מתאימה לתרומת מח עצם. ההליך יתבצע בקרוב.אני בת 53 ויש לי שאלה שקצת לא מדברים עליה. אני מודעת לאי נוחות וכו... אבל האם הזריקות שניתנות לפני לא עלולות להגביר גם דברים אחרים חלילה? כמו תאים סרטניים. והאם המכונה שם נקייה שלא יחזירו לי חיידקים. תודה מקווה שלא יצאתי מטומטמת.

ראשית תודה על הנכונות - מצווה וזכות גדולה. השאלות שלך לחלוטין הגיוניות. במעקב של עשרות שנים אחרי תורמי מח עצם לא נמצאה שכיחות יותר גבוהה של ממאירויות ביחס לאוכלוסיה הכללית. הצוות שמבצע את האיסוף מקפיד על נהלים אספטים חמורים ולפיכך הסיכון לזיהום הוא נמוך ביותר. אני מציע שתדוני בנושאים הללו גם עם הרופא שתראי שיבדוק את כשירותך לתרומה. ושוב הערכה רבה על התרומה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם