LP והזרקות לעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

15/09/2023 | 08:10 | מאת: אפרת

שלום פרופ' לפני 4 שנים חליתי ב AML, לאחר 3.5 שנים של הפוגה חליתי ב T-ALL. לפני 3 חודשים עברתי השתלת מח עצם אלוגנאית. נאמר לי שכל חודשיים אצטרך לעבור Lp והזרקת מטוטרקסט לעמוד השדרה. האם זה הפרוטוקול היחיד והטוב לטיפול?? האם יש אופציה אחרת לטיפול מונע? אודה לתשובתך, שנה טובה

15/09/2023 | 23:21 | מאת: אפרת

בת 60

ההחלטה באיזו תרופה לטפל ומשך הטיפול המונע למערכת העצבים מוחלטים מגורמים רבים וקשה לענות חד משמעית. יחד עם זאת, זה הטיפול המקובל במרבית המוסדות. לפי המהלך הקליני והסיכון בהישנות, הרופא שלך עשוי לשנות את התוכנית. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם