All+פילדלפיה בהפוגה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

22/08/2023 | 10:26 | מאת: חני

לפני 4 שנים חליתי בלוקמיה. שנתיים כימו לעמוד שידרה ולוריד הביאו אותי להפוגה. מטופלת בפונטיניב לשמירה. לא עברתי השתלה. צריכה לעבור בדיקת מח עצם פעמיים בשנה. האם לאחר 4 שנים של הפוגה אפשר להפסיק טיפול. האם אי אפשר לעבור פעם בשנה בדיקת דם ודיי? תודה

ראשית, משמח לשמוע שהלויקמיה בהפוגה מלאה. יש מקרים נדירים בהם ההישנות של לויקמיה עם כרומוזום פילדלפיה, נשנתה גם שנים לאחר הטיפול הראשוני, ולכן ההמלצה היא (במיוחד מכיון שלא עברת השתלה) היא להמשיך את הטיפול בפונטיניב ללא הפסקה (אין ממש נקודת זמן אבל ההמלצה שלי להמשיך לפחות לעשר שנים). את המעקב עדיף לעשות מדגימת מח עצם, אבל אני חושב שאם ממשיכים פונטיניב, אפשר להתפשר על מעקב מדגימת דם. בברכת בריאות.

26/08/2023 | 16:48 | מאת: חני

אלוף שאתה! תודה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם