תוצאת ביופסיה אחרי השתלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

19/02/2022 | 09:18 | מאת: לילך

שלום רב, אבי בן 76,שלושה חודשים וחצי אחרי השתלת מח עצם. בביופסיה אחרי חודש וחצי התוצאה היתה 96% תורם. השבוע נערכה ביופסיה נוספת ושוב התוצאה 96%. מה המשמעות של התוצאה? מדוע אין קליטה מלאה ומה ניתן לעשות?

אני מניח שאביך קיבל טיפול מכין מופחת מינון טרם ההשתלה ולכן התוצאה הזו עדיין יכולה להיות תקינה. כמו כן יש חשיבות באיזה מכשור בוצעה הבדיקה ומה אחוז הסטייה.אם מח העצם תקין במראה, ככל הנראה יש רק להמשיך ולעקוב. כמובן, משנה מה הסיפור הקליני ובהתאם לכך, יבוצעו החלטות טיפוליות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם