ממאירות או אוטואימיוני

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

09/02/2022 | 20:56 | מאת: עדי

שלום.בת 40 ברקע תלסמיה מינור(גנטי) ואנמיה(לעיתים המוליזה). בבירור מקיף יותר של בדיקות דם התגלו ערכים שחורגים מהנורמה Esr גבוה - 50 Dna ab חיובי בשיטת if כייל 1:40 Ana שלילי Histone 2 Smooth muscle שלילי Ro ab anti ssa/ssb שלילי Rnp ab שלילי Complememt c3 - 163 בטווח Complement c4- 36 בטווח Complement total מעל 95 Beta 2 glycoprtein igm /igg שלילי Rehumatoid factor 12 אין תסמינים קליניים מלבד עייפות חולשה וכאבי ראש מידח פעם רופאת המשפחה לא ידעה לתת מענה והפנתה להמטולוג וראומטולוג אך התור לראומטולוג ולהמטולוג רק בעוד כמה חודש וחצי כמעט.. אשמח להכוונה .. האם יכול להיות ומדובר באבחנה של ממאירות? לוקמיה/הודגקין וכדומה? Complement total גבוה או יותר לכיוונים אוטואימיונים?, טרודה מאד מהתוצאות תודה רבה

לא מאבחנים מחלות ממאירויות בבדיקות דם. תזדקקי לבדיקה מסודרת של ראומטולוג ואולי גם המטולוג. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם