פרטים על המצב שהתחדש

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

25/01/2022 | 20:46 | מאת: ענת

תודה רבה פרופסור על ההתייחסות .אני מאוד מודה מה שקרה זה סיבוך של מחלת קרוהן שמצריך ניתוח מידי של כריתת המעי הדק הסופי .האם זה בהכרח יוביל להשתלת מח עצם גם עם mrd יהיה חיובי מכיוון שיווצר מצב שלא יוכלו לתת כימותרפיה במשך זמן ?קראתי שאחד הכללים בפרוטוקול bfm הוא שלא יעברו שבועיים בלי טיפול כימותרפי .האם אני צודקת ?ואם כן היא למעשה היא לא תוכל הלכה למעשה לנהוג על פי פרוטוקול bfm וזה יוביל גם בלי שרוצים להשתלת מח עצם .האם זה נכון? תודה רבה

נשמע שיהיה בעייתי להמשיך בפרוטוקול והאפשרויות תהיינה או המשך בפרוטוקול והפחתת מינון/החלפת שלבים או לבחור בהשתלת מח עצם. אני בטוח שהרופאים שלכם מתייעצים בין כל המעורבים בתחום כדי להגיע להמלצה הנכונה ביותר.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם