השתלת מח עצם ב T ALL

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

23/01/2022 | 17:27 | מאת: ענת

שלום רב אחותי עם T ALL שנראה כמו EARLY ETP שחיובי גם למרקרים מיאלואידים ל CD13 ו CD33 ו CD11B ,היא מוגדרת בסיכון גבוה בגלל שלא היתה תגובה טובה לפרדניזון .ה MRD ביום 33 היה עדיין חיובי וכעת מחכים לתוצאות MRD ביום ה 78 כדי להחליט האם תלך להשתלת מח עצם מאחות אחרת [אני מתאימה ] או לא . קראתי שבאופן כללי השתלת מח עצם ב ALL אין לה תוצאות טובות כמו ב AML ולכן מעדיפים אלא אם אין ברירה להעצים את הטיפול הכימותרפי .האם הסוג הספציפי של אחותי הוא שונה וכן מגיב טוב להשתלת מח עצם כמו ב AML .אני מבינה שזה ענין של אחוזים אבל רציתי לדעת באופן כללי איך תת סוג זה מתנהג בהשתלת מח עצם האם כמו AML או כמו ALL ,ושאלה נוספת היא האם יש תרופה ביולוגית שיכולה במידה וה MRD יצא חיובי להפוך אותו לשלילי .אני מבינה [מקריאה באינטרנט ]שאינוטוזומאב ו blinatumomab לא רלוונטים במקרה זה ,האם יש תרופות אחרות שכן יכולות לעזור במקרה זה תודה רבה

קשה לי לתת תשובה מפורטת אבל להלן מספר עקרונות - 1. התגובה להשתלה תלויה בעיקר בדרגת ה MRD בכניסה להשתלה ופחות במאפייני הלויקמיה (כולל אם יש פנוטיפ מיאלואידי או לא). 2. אפשר לשקול תוספת נלרבין או נוביטקלקס במקרה שה MRD עדיין חיובי, יחד עם זאת לעיתים אנחנו מעדיפים להתקדם ישירות להשתלה ולשקול תוספת טיפול משמר לאחר ההשתלה - כל מקרה לגופו. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם