תוצאה של בדיקת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

19/01/2022 | 19:43 | מאת: אברהם

בסד לא מצאתי המטולוגיה למבוגרים לכן כתבתי פה. אני בן 70 עם הרבה מחלות רקע, לחץ דם גבוה, copd, אסטמה קשה סרטן בלוטת התריס, סרטן הערמונית אחרי ניתוחים. לאחרונה יש כל הזמן ירידת המוגלובין לירידה במשקל. עשיתי בדיקת מח עצם טהתוצאה plazma call lmbada 30%. אודה לכם דתסהירי לי מה זה אומר הבנתי שזה סוג של סרטן מח העצם. Smoldering myeloma , מקוה שכתבתי נכון מה הטיפולים שיש ומה הסיכוי לצאת מזה. תודה רבה.

אמנם השאלה לא קשורה לפורום אבל כדי לסייע - מילומה היא ריבוי של תאי פלסמה במח העצם. מצב SMOLDERING מוגדר כאשר לתאים הללו אין השפעה על המערכות בגוף. יש היום טיפולים ביולוגים רבים למחלה ובהחלט אפשר להיות אופטימים, גם כאשר יש מחלות רקע. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם