קיטרודה למי שבעבר עבר השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

10/01/2022 | 01:59 | מאת: ורד

שלום פרופסור לפני 20 שנה עברתי השתלת מח עצם בגלל פנקוני אנמיה וסבלתי גם מ GVHD ,עכשיו אני חולה בסרטן והרופאים חושבים על קיטרודה האם הקיטרודה יכולה לעורר את ה GVHD ואם כך האם זה שיקול לא לקחת ,והאם קיטרודה יכולה לעשות דחייה ,ושאלה נוספת האם דווקא בגלל הפנקוני אנמיה שזה קשור כמה שהבנתי לתיקון נזקים בדנא ,דווקא בכזה מצב יש יתרון לקיטרודה תודה

את מעלה שאלה שכיחה במטופלים שעברו השתלה בגלל אנמיה ע"ש פנקוני. במידה ואין GVHD פעיל, הטיפול בקיטרודה אמור להיות בטיחותי. במידה וה GVHD פעיל, יש אכן בעייתיות בטיפול. התייעצי עם הרופא שלך לגבי הערכה מסודרת של דרגת ה GVHD. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם