עשיתי מחקר עצמי ואשמח מאוד אם הפרופסור יכתוב עם הגעתי למסקנה נכונה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

14/12/2021 | 21:25 | מאת: דפנה

שלום פרופסור גילוי נאות ,אני עובדת בתחום הבריאות .קרובת משפחה בת 33 ללא מחלות רקע חלתה ב PMBCL ,היתה עמידה לקו הטיפול הראשון והגיבה לטיפול הצלה ב partial response מאוד משמעותי ,למעשה כמעט קומפליט ריספונס .היא פנתה אלי בגלל עבודתי עקב כך שהיא שמעה על CAR T ורצתה שאני יסקור את הנושא עבורה עשיתי מחקר עצמי ואשמח מאוד אם הפרופסור יכתוב אם הגעתי למסקנה נכונה . מחקר zuma 7 לא כלל PMBCL מחקר BELINDA כלל PMBCL ולא הגיע ל primary endpoint מחקר TRANSFORM כלל PMBCL והוכיח יתרון של Lisocabtagene Maraleucel על פני טיפול הצלה ובהמשך השתלת מח עצם. ככלל ככל שהחולה צעיר יותר וללא מחלות רקע ישנה עדיפות להשתלת מוח עצם וכן ככל שהתגובה לטיפול הצלה משמעותית יותר יש יתרון להשתלת מח עצם .העובדה שהיתה תגובה משמעותית על גבול ההיעלמות המחלה יותר בעד השתלת מח עצם . העובדה שהמחלה היתה עמידה לטיפול קו ראשון יותר בעד CAR T לעומת מצב שבו המחלה הגיבה אבל נשנתה . מה שאני עדיין איני מבין האם בהשוואה ל DLBCL התגובה להשתלת מח עצם היא יותר טובה או פחות טובה תודה רבה

סקירת נושא כזה היא מעבר ליכולת לענות בפורום ויש טיעונים טובים לכאן ולכאן. אבל, יש לשים לב שכל 3 המחקרים שצוטטו התייחסו לאוכלוסית חולים שמחלתם התקדמה אחרי קו טיפול אחד ולא למטופל אשר מחלתו ב PR אחרי טיפול הצלה. אני מפנה אותך למאמר שבדיוק מתייחס לנושא הזה - Shadman, Blood. 2021 Sep 27 בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם