אבחנה לא ברורה של ממצא

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

28/10/2021 | 22:58 | מאת: נועה

שלום דוקטור בעקבות חוסר יציבות בהליכה חולשה ובלבול וקושי בדיבור בוצע MRI שהראה 3 תהליכים במוח שעוברים האדרה הגדול שבהם פריאטלי מדיאלי מימין בעל בסיס רחב על הדורה .נגע נוסף זעיר פריאטלי מדיאלי משמאל ונגע נוסף במראה מאורך יתכן פריווסקולרי .ניתן דקסמטזון .אחרי חודש נעשה ביופסית מוח וחזר תוצאות ש The submitted tissue shows normal to near normal cellularity and contains a few small clusters of lymphocytes and dispersed lymphocytes, most of them small and a very few of them large/medium sized. באימונואיסטיאוכימיה רוב הלימפוציטים הקטנים הם T CELLS וחלק קטן הם B CELLS . קצת מאוד לימפוציטים מסוג B הם גדולים /בינוניים .נעשו עוד צביעות כדי לאפיין את הלימפוציטים הגדולים והם לא תרמו (MUM1 , CD10 BCL6 CMYC] (MUM1 is positive in one large cell only within a cluster of lymphocytes). CD68 highlights activated microglia and a few foamy histiocytes and GFAP highlights reactive astrocytes. Olig2 highlights the oligodendrocytes, p53 is expressed in rare cells, ATRX is positive (retained), IDH! is negative. - Luxol-PAS stain shows no myelin loss. - The Ki67 proliferation marker is positive in a few foci in about 10% of the cells, but the type of proliferating cells cannot be identified with certainty. לסיכום הפתולוג כותב שהנוכחות של אינדקס פרוליפרטיבי גבוה באשכול לימפוציטים בגודל גדול /בינוני ו MUM1 בתא אחד באשכול לימפוציטים אחר בהקשר של רגרסיה של המסה אחרי טיפול בסטרואידים לדעתו כנראה מצביע על רגרסיה של לימפומה בעקבות סטרואידים אבל אין מספיק כדי לעשות אבחנה סופית. מה לדעת הדוקטור כדאי לעשות האם שליחה של הביופסיה לפתולוג מומחה מחוץ לארץ יכול לעזור לקבוע מה המחלה ,והאם לפי הביופסיה עדיין בא בחשבון גרורות של ממאירויות אחרות מלבד לימפומה או וסקוליטיס תודה רבה

לצערי בעית האבחנה לאחר טיפול בסטרואידים מתרחשת מדי פעם ובאמת לא ניתן להגיע לאבחנה חד משמעית. ניתן לשלוח את הביופסיה לחוות דעת נוספת אולם מרבית הסיכויים שלא ניתן יהיה לאבחן. כדי לקבוע לגבי ההחלטה אם כן או לא לתת טיפול צריך לראות את המידע ולא ניתן לחוות דיעה באתר. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם