מחלת דם cmml .אשמח להסבר

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

11/04/2021 | 20:26 | מאת: ליאור

שלום אני גבר בן 38 עד לפני שנה הייתי בריא לגמרי. לאחר מקרים של זיהומים שאני סובל מהם בשנה האחרונה(פצע בעור ודלקות במעי) אובחנתי ב cmml המידע באינטרנט מאוד מצומצם ובעיקר כתוב שזאת מחלה של בני 65 ומעלה אתה יכול להסביר לי איך הגיוני שאובחנתי עם זה ?

המידע שסיפקת חסר (חשוב להבין האם יש הפרעות בכרומוזומים ואם יש מוטציות אופיניות) ולכן קשה לענות לשאלותיך. אני כן מסביר בשמחה שמדובר במחלה בה מיוצרים תאים מונוציטרים (תאי דם לבנים) במח העצם בעודף - המהלך שלה משתנה מאוד מאדם לאדם ולכן מאוד חשוב להסתכל על הבדיקות הנוספות. זה נכון שהמחלה שכיחה יותר בגילאים מבוגרים אבל גם בצעירים היא מאובחנת. מקווה שסייע להבנה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם