לוקימיה וחיסון קורינה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

11/02/2021 | 23:59 | מאת: לורה

שלום אבא שלי מחלים לוקימיה ומקבל טיפולים כל 5 שבועות לאחר קבלת החיסון של הקורונה ספירת הדם שלו ירדה משמעותית ומערכת החיסון שלו ירדה מאוד האם יש קשר לבין החיסונים לבין ספירת הדם הנמוכה?

ראשית טוב שאבא התחסן. אנחנו רק עכשיו מתחילים לאסוף מידע במטופלים עם מחלות המטולוגיות ומתחסנים ואכן ירידה זמנית בספירות הדם היא תופעה שנצפית בחלק מסוים של המטופלים. יחד עם זאת, בחולי לויקמיה יש סיבות נוספות לירידה בספירות ויש לעדכן בהקדם את הרופא המטפל. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם