תוצאת איפיון תאים

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

07/10/2020 | 23:18 | מאת: אני

שלום, אמי חולת cll, היא עשתה לאחרונה בדיקת אפיון תאים (אחרי שנה של נטילת ונטוקלקס). ההמטולוג אמר שהבדיקה מצוינת ושלא רואים תאים של המחלה בדם. רציתי לשאול מה המשמעות של התוצאה (האם מצביעה על פוטנציאל לריפוי או הפוגה ארוכת שנים), ומדוע היא צריכה ליטול עוד שנה את התרופה אם אין תאים של המחלה בדם? תודה

אין לי מספיק נתונים לענות על השאלה לגבי אמך, יחד עם זאת CLL היא מחלה כרונית אשר לא ניתן לרפאה אבל כן ניתן להשיג תגובות ממושכות לטיפול של שנים. לגבי המשך הטיפול בונטוקלקס - ההחלטה מתבצעת לגבי כל חולה בצורה שונה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם