תרומת מח עצם-האם יש עלייה בסיכויי לחלות בלוקמיה בגלל התרופה שניתנת

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

09/08/2018 | 11:45 | מאת: אור

בני נמצא כמתאים לתרומת מח עצם.הבנתי שיש 2 שיטות לעשות זאת:1)שאיבה מהאגן ו2)החלפת הדם.האם רק בשיטת החלפת הדם נותנים את התרופה נויפוגן כדי להגדיל את מספר תאי האב או גם בשיטה השנייה.איזו שיטה עדיפה בהנחה שלאחר התרומה הוא יימצא במאמץ פיזי קשה(קורס בצבא) והאם הדיווחים עיל כך שהנויפוגן יכולה לעודד סרטן עתידי(היות וזו חלוקה רבה של תאים) נכונה?

כפי שציינת שתי האפשרויות קיימות מזה שנים רבות ונאסף לגבי שתיהן מידע רב וזמן המעקב הוא כבר של מספר עשרות שנים. השיטה הראשונה - קצירת מח עצם מתבצעת בחדר ניתוח בהרדמה מלאה וכוללת שאיבת מח העצם מהאגן. מכיון ששואבים את תאי האב ממח העצם, אין צורך בנויפוגן. הנויפוגן ניתן כדי לעזור ב"הסעת" תאי האב ממח העצם לדם ההיקפי. תקופת ההחמלה היא לרב מספר ימים לאחר הניתוח. הצורה השניה לאיסוף היא הזחת (הסעת) תאי האב ממח העצם לדם ההיקפי. לרב, כבר לאחר יומיים מהאיסוף, יש התאוששות מלאה של ספירות הדם ואין מניעה מפעולות פיסיות. גם במעקב ארוך שנים, לא נראה שיש עליה בשכיחות מחלות המטולוגיות בתורמים, ובין השאר בלויקמיה. מרבית התורמים בוחרים בשימוש בנויפוגן ולא בקצירת מח עצם בחדר ניתוח. מאחל לכם בהצלחה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם