שחלות פוליציסטיות וגלולות עם הורמונים

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

01/05/2016 | 17:49 | מאת: אלמוג

בתי נערה בת 15, אובחנה עם שחלות פולציסטיות. הרופא נתן לה מרשם לגלולות נגד הריון בגלל שיש לה שיעור יתר כתוצאה מהבעיה בהורמונים. רציתי לשאול: 1. האם לקיחת גלולות מגבירה סיכוי לסרטן? או בעיות פריון? 2. האם שחלות פוליציסטיות ללא טיפול יגבירו סיכוי לסרטן? או בעיות פריון?

נטילת גלולות מקטינה סיכון לסרטן שחלות פוליציסטיות עשויות לגרום לקושי למסוים להרות ובאופן נדיר מעלה סיכון לסרטן הרחם, טיפול בגלולות מוריד סיכון זה ולא פוגע בפוריות עתידית

מנהל פורום סרטן השחלה