סרטן שחלה עם גרורות

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

10/11/2015 | 12:21 | מאת: מורן

שלום אימי בת 57. אובחנה השבוע כחולה בסרטן השחלה דרגה 4. הגידול שלח גרורות לכבד ולטחול ואולי למקומות נוספים שלא נבדקו. אנחנו במצב שכל כאב עליו היא מתלוננת גורם לנו לחשוד שמדובר בגידול נוסף. נכון לעכשיו לא מעוניינים לנתח אלא רוצים לתת לה כימותרפיה ( אולי לכל החיים). האם קיים טיפול אחר ומה סיכויי החלמתה בשלב הזה? תודה רבה מראש.

בשחב זה מומלץ כמוטרפיה בשילוב של תרופה ביולוגית ולפי התגובה לאיפול זה יהיה ניתן לשקול בהמשך ניתוח להסרת שאריות הגידול שלרב נסוגים במידה ניכרת לאחר הטיפול הראשוני למרות שסוכויי החלמה מלאים הם לא מאד גבוהים, לאור גילה הצעיר מומלץ ללכת עם תוכנית הטיפול הנ"ל שכאמור לפעמים יכולה להיות מאד יעילה

מנהל פורום סרטן השחלה