סרטן שחלות חזר, כדור לינפרזה, התיעצות

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

11/01/2019 | 16:17 | מאת: ענת

שלום רב לאמי סרטן שחלות מלפני 6 שנים. התגלה בשלב 3, עברה ניתוח, 6 כימו, חזר לאחר כשלוש שנים עשתה סבב כימו נוסף ולאחריו וקיבלה כדור ביולוגי לינפרזה, הסרטן חזר פעם שלישית אחרי שנתיים עשתה סבב כימו נוסף שהוחלף באמצע לסוג שאותו עושים כל שבוע (זוג טיפולים) ואז שבועיים הפסקה. עכשיו סיימה את הכימו והרופא אמר לה שלא יכולה לקבל לינפרזה פעם נוספת, אלא רק אם תשתתף בניסוי בו 50% סיכוי שתקבל לינפרזה ו50% סיכוי לפלסיבו. האם ככה זה? מדוע שלא תקבל פעם נוספת לינפרזה? הכדור עבד אצלה מעולה במשך שנתיים הסרטן לא חזר ואפילו לא עשה תופעת לוואי, האם יש אפשרויות אחרות? כדורים אחרים? ניסויים אחרים? בתודה

מכיון שהמחלה חזרה תוך כדי טיפול בלינפרזה , זה כנראה אומר שהסרטן פיתח עמידות לתרופה ולכן זה לא הגיוני וגם לא בסל התרופות לחזור לטיפול הזה. ומכיון שאין טיפול ברור וידוע הפיתרון באמת להשתתף במחקר רפואי שמציע פיתרון שאולי יעזור

12/01/2019 | 21:32 | מאת: ענת

תודה רבה ד"ר אבל היא הגיבה ככ יפה לכדור במשך שנתיים הסרטן לא חזר ובנוסף לא היו תופעות לוואי, אז אין תרופה ביולוגית אחרת או בכלל תרופה אחרת (לא ביולגית)במקום לינפרזה? כי להשתתף בניסוי כזה זה 50% סיכוי שלא מקבלת שום תרופה ו50% סיכוי שמקבלת תרופה שלא הוכחה לפי מה שהבנתי כעוזרת בפעם השניה, האם אין שום תרופה אחרת? האם יש ניסוי אחר שידוע לך? ניסוי על תרופה אחרת אולי? איפה מבריים לגבי זה? מה קורה בפעם הבאה שהסרטן חוזר? רק כימו? או שגם לזה הגוף מפתח התנגדות? ולמעשה אין יותר שום טיפול? תודה רבה ענת

מנהל פורום סרטן השחלה