עזרתך בבקשה.הרבה שאלות סליחה מראש

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

17/11/2018 | 18:56 | מאת: אוהבת מאוד

אמי בהישנות סרטן השחלות הנוראי. קו שני דוקסיל הופסק באמצע. מרקרים עלו.פטסיטי בהחמרה-נוזל בריאה גרורות בבלוטות בחלל הבטן בשער הכבד ובצואר. כל הגרורות קטנות יחסית מתחת ל1.5 סנטימטרים. 1.הטיפול הוחלף לקרבו גמזר-מה הסיכוי שהקרבו יעזור לה כמו שעזר בסבוב הראשון?(עזר חלקי כי אומנם הפט היה נקי אבל הניתוח לא בנקיון מלא ולכן החליפו טקסול בגמזר והיא קבלה תשעה טיפולים!!!!)ז? 2.יש לאמא בחילות קשות.גם בטיפול וגם לפניו ואחריו. ממה זה יכול לנבוע? 3.האם יש סיכוי להגיע לניקיון מלא גם במצב הנתון ולאחר הישנות מהירה של תוך חצי שנה?  4.ושאלה הכי מטופשת. מה עושים עם המצב רוח הירוד החששות ולעיתים חוסר הרצון להלחם? איך אפשר לעזור לה,

1. לצערי לרב הטיפול בקו שני יעיל פחות מהראשון, אבל בכל זאת יש סיכוי שיעבוד 2. כמוטרפיה גורמת לבחילות לעיתים קשות אבל יש תרופות יעילות לטיפול מונע 3. ושוב לצערי בחזרה מהירה של המחלה הסיכוי לרמיסיה (ניקיון) מלאה פחות טוב מבטיפול ראשוני 4. דוקא זו השאלה החשובה ביותר ומאד מומלץ לפנות ליעןץ איך לטפל בדיכאון וחרדה של אימך ואולי גם של בני המשפחה הקרובים

מנהל פורום סרטן השחלה