קבלת אווסטין בהשנות סרטן שחלה

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

24/10/2018 | 11:36 | מאת: מוריה

שלום פרופסור בן אריה אמי מאובחנת סרטן שחלה דרגה 3c/4 מפברואר 2017 סיימה קו ראשון של כימו+ניתוח+כימו ב 1.8.17. אינה נשאית של brca. ובדוח הפתולוגי של הניתוח לא היה שארית גידול הרופא.סיימה את הטיפולים עם סי טי נקי ומרקר 5. הרופא המליץ לה להכנס לאחר הטיפולים למחקר פרימה כפול סמיות של ניראפאריב ולא הציע לנו כלל אווסטין בקו הראשון שלהבנתי נשים רבות גם ללא שארית גידול מקבלות בכל זאת. ידענו זאת רק בדיעבד לאחר שהתחלנו המחקר באוגוסט השנה המחלה חזרה ועכשיו היא החלה בקו שני של קרבו וגמזר. אני רוצה שהיא תקבל אןןסטין אך הרופא אמר כי זה לא בסל למקרה שלנה כיוון והיא רגישה לפלטינום אמי נמצאת בקופח כללית ובהתוויה שלהם רשום שאווסטין ניתן גם לסרטן שחלה חוזר הרגיש לפלטינום כל עוד לא נעשה בו שימוש קודם.אך באתר של סל הבריאות רשום שאין זכאות כזו ולכן זה מאוד מבלבל השאלות שלי הן: 1.שמעתי על לא מעט שמקבלות אווסטין בקו ראשון ללא שארית גידול? מה הקריטריון לכך ? 2.האם עכשיו בקו שני היא זכאית או לא לפי הידע שלך? ואם לא זכאית מה התהליך לקבלת אישור חריג כי הבנתי שגם זה קורה לא מעט אמי ללא ביטוח פרטי לצערי תודה ומחכה לתשובתך

1. בישראל בניגוד לארצות אחרות בעולם אומנם אווסטין לא בסל למי שבסיום הניתוח לא הייתה שארית מחלה ולכן היתה סיבה מצוינת להכלילה במחקר פרימה 2. גם כעת בניגוד לארצות אחרות אווסטין אינו בסל בקו שני לכן הדרך לקבל את זה מחוץ לסל היא דרך חברות ביטוח או מה באישור חריג של "טיפול חמלה" או אחר והאונקולוג המטפל צריך להגיש בקשה, כמו כן מומלץ לנסות לבדוק האם במחקר פרימה קיבלה תרופה או פלצבו ואם לא קיבלה לנסות לקבל תרופה דומה מחוץ לסל

מנהל פורום סרטן השחלה