אמא האהובה שלי-בןדאות חזר??

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

22/06/2018 | 23:03 | מאת: מלי

שלום רב. אמא חולה בסרטן שחלות שנה ושלושה חודשים.סיימה כימו לפני שבעה חודשים ומאז מטופלת באבסטין. לאחר ניתוח ותשעה טיפולי כימו(מתוכם 3 עם אבסטין) ca125 עמד על עשר. לאחר מכן ירד בהדרגהעד 7 ומאז עולה קבוע- מ7 ל8 מ8 ל15 מ15 ל20 מ20 ל24 מ24 ל30 הרופאים לא רצו לעשות פט והפסיקו לבדוק מרקרים כך שחודש וחצי לא בדקנו מרקר.נבדוק השבוע הבא 1.האם ישתקווה קלושה שהמרקר לא יעלה?ראיתמקרים כאלו 2.איזו תוצאה של מרקר תחייב התייחסות רפואית?פט ועוד? הם רוצים להמתין לי התחושותוהמיחושים שלה אבל גם ברמה 3b היא לא הרגישה כלום...מה דעתך...

לצערי קרוב לודאי שהעליה מצביעה על חזרת המחלה למרות שבאופן נדיר וראיתי מקרים כאלו שהעליה נבעה מסיבה אחרת. ההחלטה מתי לבצע סיטי פט אינה תלויה ברמת הסמן אלא בשילוב של מספר דברים כולל איך מרגישה, מה תלונותיה וממצאים בבדיקה הגופנית- חשוב לציין שבמידה ואומנם המחלה חזרה, תזמון הבדיקה ושקילת תחילת טיפול אינם משפיעים כלל על התוצאות בהצלחה

מנהל פורום סרטן השחלה