סרטן שחלות: המשך טיפול

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

23/05/2018 | 23:20 | מאת: לילי

שלום. אני בת 54, עברתי כריתת רחם+טפולות +אומנטום עקב גידול בשחלה (ca125=112). בגלל תשובה של פתולוגיה מהירה endometrioid borderline tumor לא בוצעה כריתת בלוטות. פתולוגיה סופית:בתוך הגידול ישנם כמה מוקדים קטנים של גידול חודרני.well differentiated adenocarcinoma of ovary. stage 1a grade 1 החלטה של רופאים: מעקב שמרני בלבד. אשמח לשמוע דעתך. תודה

באופן פורמלי על מנת להחליט על מעקב שמרני בלבד חייבים לדעת את שלב המחלה המדויק ולשם כך לדגום גם בלוטות לימפה. אבל לאור המחלה המאד מינימלית שנמצאה נשמע הגיוני מה שהמליצו לך ליתר ביטחון באם לא נעשה מומלצת בדיקת PET-CT להדגמת הבלוטות

מנהל פורום סרטן השחלה