הפסקת טיפות לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

21/01/2015 | 10:39 | מאת: שרית

שלום רב, אני כותבת בשם אמי בת ה-70 אשר סובלת ממחלת הגלאוקומה כבר 20 שנה ומטופלת בטיפות קוסופט. לאחרונה הייתה בביקורת אצל רופא העיניים שלה והוא המליץ לה להפסיק לחודש את השימוש בטיפות כדי לבחון אפשרות אשר אולי לא תצטרך להמשיך להשתמש בטיפות. היא אמנם הפסיקה כבר כמה ימים אך מאוד לחוצה ומפחדת מהסכנה בדבר (שלא יעלה הלחץ, שלא ייגרם נזק וכדומה). מהי המלצתך? האם הדבר נהוג ומקובל? האם ישנן אכן סיכונים מחודש הפסקה? המון תודה

בהחלט מקובל להפסיק את הטיפות לזמן מסויים ולבדוק את הלחץ. באופן כללי גלאוקומה היא מחלה שעלולה לגרום נזק לראייה אם הלחץ גבוה לאורך שנים, לא לאורך מספר שבועות.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני