התייעצות טרום ניתוח

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

14/06/2014 | 16:57 | מאת: שוש

מעוניינת לבדוק רמת סיכון שבביצוע ניתוח. אבי כבן 80. הוא סובל מהמחלה קרוב ל-40 שנה. בעבר עבר טיפול בלייזר. בשנה האחרונה הלחץ התוך עיני עומד על כ-24.0,אין שינוי בראייה. הרופאה המטפלת מסרה שיש לבצע ניתוח (עוד מלפני שנה). אוסף ואציין שאבי סובל מלא מעט מחלות:מיאלומה,סכרת,בעיות בכליות,הפסקות נשימה בשינה..בהתייחס לנאמר יש לי חשש בנוגע לניתוח.

איני יכול לענות באשר לנחיצות בניתוח להורדת לתע בלי לראות את בדיקות שדה הראייה מהשנים האחרונות ולדעת באיזה טיפות מטופל. באופן מאד כללי, הסיכון בניתוח הוא נמוך, ואינו גדול יותר באופן משמעותי לאור מחלות הרקע. ושוב, באופן כללי, אם הרופאה המליצה על ניתוח בגלל שיש התקדמות בנזק לראייה, אז צריך לזכור שהסיכון לאבדן ראייה ללא(!) ניתוח הוא 100%.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני