לחץ תוך עיני ושימוש בטיפות עיינים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

12/03/2014 | 10:36 | מאת: עמי

אני בן 66 לפני כחודש נבדקתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת עיניים שאבחנה אצלי קילופים בעין ימין ולחץ תוך עיני של 28 . קבלתי הוראה לשים פעמיים ביום טיפת עיניים AZARGA .לאחר שבוע נבדקתי והלחץ ירד ל 16 . הרופאה שלחה אותי לבדיקת ראיה ממוחשבת ואמרה שאני צריך לקחת מהיום ולתמיד את הטיפות . האם זה הכרחי והאם ישנו טיפול שמתגבר על הבעיות כאשר העיניים שלי עדיין צעירות . ראייתי עדיין 6/6 אבל משתמש במשקפיים לקריאה . אודה על הבהרות עמיקם

איני יודע ממה שכתבת אם יש לך רק לחץ תוך עיני מוגבר או שכבר הלחץ הזה הספיק לגרום לנזק לעצב הראייה. בכל מקרה, כן - לחץ 28 זה גבוה מדי, וצריך להוריד אותו למשך כל החיים, בדומה למה שעושים עם תרופות ללחץ דם גבוה. תאורטית, יש טיפול לייזר (SLT) שיכול להוריד את הלחץ במקום הטיפות, אבל הטיפול שניתן לך מתאים מאד.

12/03/2014 | 11:22 | מאת: דן בן זכאי

בס"ד ידידי שלום רב, אני בן 45, חולה גלאוקומה כבר מגיל 14, מקבל טיפות כתרופה (אלקון אזופט) וחי כך כבר מגיל 14.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני