טרבתן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

11/03/2014 | 17:11 | מאת: נאווה

הי רופא העיניים שלי החליף לי לאחרונה את הטיפול התרופתי לתרופה בשם טרבתן וטען שהיא טובה יותר בגלל החומר המשמר, מה דעתך?

ברב טיפות העיניים יש חומר משמר שנקרא BAK. במשך עשרות שנים הוא משמש בהצלחה רבה. בשנים האחרונות יש טענה שבשימוש כרוני הוא יכול להיות אחראי לחלק מהתופעות של גרוי העין, ולכן הופיעו טיפות לגלאוקומה עם חומר משמר חדש כמו זה שיש בטרבתן, שעשוי להיות פחות מגרה. יש גם טיפות עיניים ללא חומר משמר בכלל. יעברו עוד מספר שנים ונזדקק למחקרים כדי לדעת אם יש אכן יתרון בתרופות חדשות האלה, אבל בהחלט יש הגיון בהחלפה שהרופא שלך עשה. בסופו של דבר צריך לזכור את המטרה העיקרית - הורדה של הלחץ התוך עיני.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני